Kósa Lajos: Az ellenzék Tesco-gazdaságos Jeanne d'Arc-ja, Donáth Anna álkérdésnek tartja a migrációt

2023. november 18. – 14:08

Másolás

Vágólapra másolva

„Te Laci, nem volt nagyobb biztonság a nyolcvanas években, mint ma?” – kérdezte nemrég Kósa Lajos Kövér Lászlótól egy elnökségi ülésen. „Nem könnyű időket élünk” – jegyezte meg a történetet felidéző Kósa Lajos, miután felsietett a színpadra a Fidesz 30. kongresszusán.

Genderinvázió, wokeinvázió, infláció, gazdasági válság. Mi kell még? – tette fel a kérdést a Fidesz alelnöke, majd arról beszélt, hogy mi, magyarok tudjuk, mit jelent, ha „egy népesség ellakja előlünk az országot”, erről Erdélyben tudnának beszélni. Mi pontosan tudjuk Kósa szerint, hogy ha nem védjük meg az országunkat, elveszünk, ezért a migráció a legnagyobb probléma. A fideszes képviselő arról is beszélt, hogy az integrációra nincs Európában sikeres példa, és a migráció legnagyobb veszélye, hogy Európa fel fogja számolni önmagát.

Kósa Lajos – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
Kósa Lajos – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

A baloldali politikusokra mutogatva úgy fogalmazott Kósa, hogy „Donáth Anna, az ellenzék Tesco-gazdaságos Jeanne d'Arc-ja” a migrációt álkérdésnek tartja, míg Gyurcsány Ferenc azt mondta, jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terrorizmustól. A Fidesz képviselője szerint a „körúti kerékpárkarók koronázatlan királya, Karácsony Gergely” is behozná a migránsokat.

Mi mindennek a tanulsága? Kósa szerint nem szabad a jövő júniusi EP-választáson olyan politikusra szavazni, aki támogatja migrációt, és nem azt az elvet képviseli, hogy „Magyarország a magyaroké”.

A beszéd végén három kérdéssel tesztelte a közönséget Kósa. „Lesz-e 200 év múlva Európai Unió? Mondta-e valaki, hogy igen? Nem, megállapítom. Lesz-e 200 év múlva Magyarország? (…) Lesz-e 200 év múlva Debrecen? Hát akkor világos, hogy mi a fontos, és mi a lényegtelen” – mondta az igeneket hallva a fideszes politikus.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!