Januártól már a határon túliak is nézhetik a magyar közmédiát

2023. november 17. – 19:43

Másolás

Vágólapra másolva

Világszerte korlátlanul nézheti majd a magyar közmédia műsorait VPN-en keresztül, aki részt vesz a nemzeti virtuális tér nevű új szolgáltatás január 1-én kezdődő tesztjén. A felhasználók ezen kívül távolról is igénybe vehetik majd az állami szolgáltatásokat, jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XXI. plenáris ülése után pénteken, Budapesten, írja az MTI.

A műsorszolgáltatás használatához csupán le kell tölteni az ehhez szükséges VPN-programot, majd a regisztrációt követően a felhasználó szabadon hozzáférhet egyebek mellett a kulturális műsorokhoz és sportközvetítésekhez, valamint bizonyos hivatalos ügyeit is elintézheti.

Semjén bejelentette a Welcome Office – Hazaváró elnevezésű szolgáltatás elindítását is, amelyben interaktív honlapon magyarul és angolul közölnek majd minden releváns információt, ami a külföldön élők hazatelepüléséhez szükséges. A KDNP-s politikus hozzátette, Magyarországon egyablakos ügyintézéssel 27 kormányablaknál lesz kétnyelvű kiszolgálás, mert mint mondta, évente 20 ezer magyar tér haza nyugatról.

A Máért záró sajtótájékoztatóján elhangzott az is, hogy Magyarország idén 150 milliárd forintot költ az identitás megőrzéséhez nyújtott támogatásokra. Ezek teljes összege 2010-óta elérte az 1300 milliárd forintot. A támogatások jelentős részét pályázatokon ítélik oda, de a Máért döntése alapján nemzeti jelentőségű intézményeknek is juttatnak a forrásokból. Semjén Zsolt példaként a Sapientia egyetemet említette, de kiderült, hogy a 96 támogatott intézményre összesen 115 milliárd forintot szán az állam.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!