Nyomkövetőt kell viselnie Schadlnak és Gazdinak is a házi őrizetben

2023. november 17. – 07:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Soha nem akartam elszökni. Későbbiekben sem áll szándékomban elmenekülni. Vallomásomon nem áll szándékomban változtatni. Akiket az ügyészség szeretett volna meghallgatni, az megtörtént. Bűnismétlésre nincs is lehetőségem, már nem vagyok a végrehajtói kar elnöke. Szeretném kérni a méltányos eljárást” – mondta a megbilincselt Schadl György, aki csütörtökön a börtönből házi őrizetbe került, ahogy az ügy harmadrendű vádlottja, R. Róbert is. A Blikk azt írja, mindkettőjüknek nyomkövetőt kell viselnie, és csak engedéllyel hagyhatják el a megadott lakcímet.

A Hvg.hu szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar exelnöke a fővárosi XI. kerületbe tért vissza, míg R. Róbert, azaz Gazdi pedig Kecskemét felé vette az irányt tegnap este. A lap fotóriportere szerint Schadl a megszokott elegáns öltöny helyett egy egyszerű kék pólóban ült a rendőrautó hátsóülésén.

Schadlt és feleségét 2021 novemberében a ferihegyi reptéren vették őrizetbe, több millió forint készpénzzel és diplomata-útlevelekkel, amelyeket Völner Pál kérésére Szijjártó Péter állított ki Schadléknak. A végrehajtói kar korábbi vezetője azóta volt előzetes letartóztatásban.

A vád szerint Schadl György „korrupciós kapcsolatot alakított ki” Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárával, aki rendszeresen 2–5 millió forintot kapott tőle – összesen legalább 83 millió forintot. Az államtitkár cserébe vállalta, hogy a pozíciójából eredő befolyásával Schadl kéréseire elintéz konkrét ügyeket, például a jól jövedelmező végrehajtói kinevezéseket, hogy aztán Schadl a kinevezett végrehajtóktól cserébe elkérje az osztalékuk jelentős részét.

A Telex a kezdetektől követi az úgynevezett Schadl–Völner-ügyet, a témában írt összes cikkünket ide kattintva találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!