Szigorítaná a gyárakat érintő környezetvédelmi előírásokat a kormány

2023. november 15. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Az Energiaügyi Minisztérium szigorítja az ipari létesítmények kibocsátására vonatkozó határértékeket, erről egyeztetést kezdeményez az Országos Környezetvédelmi Tanáccsal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, és társadalmi egyeztetésre bocsátotta az erről szóló rendelettervezetet – közölte az EM. A Kormány.hu-ra feltöltött rendelettervezet a németországi szabályozást veszi alapul, ez a legszigorúbb határértékeket állapítja meg az Európai Unióban.

A közlemény szerint a kormánynak minden beruházó irányába határozott elvárása, hogy a tevékenységükre vonatkozó környezetvédelmi, munkavédelmi és egyéb szabályokat betartsa. Ezt a hatóságok folyamatosan ellenőrzik, és amennyiben az ipari üzemek működése nem a jogszabályi előírásoknak, illetve az engedélyben foglaltaknak megfelelően történik, a hatóság a környezet és a magyar emberek védelme érdekében megteszi a megfelelő lépéseket – közölte a minisztérium.

Orbán Viktor egy, az akkumulátorgyárakkal kapcsolatos kérdésére nyáron a parlamentben azt mondta, hogy ezek megépítése „a legszigorúbb környezetvédelmi előírások alá esik”, szerinte legalább olyan szigorúak ezek a törvények, mint a németeké.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!