Orbán: Nem lesz az ellenzék által említett vegyielosztó-üzem Magyarországon

2023. július 3. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Direkt36 által megismert tervek szerint az Orbán-kormány közel van ahhoz, hogy megállapodjon a kínaiakkal arról, hogy Magyarországon keresztül érkezzenek Európába olyan kínai vegyi anyagok, amelyeket többek között akkumulátorgyáraknak szánnak. Az egyik lehetséges elosztóközpont Budapest határában van. A projektben feltűnő egyik cég kötődik Rogán Antal környezetéhez.

„Ilyen vegyielosztó-üzem nem fog épülni, ettől nyugodtan aludhat”

– mondta Orbán a Soroksárra tervezett vegyianyag-raktárról.

Az akkumulátorgyár kérdésére azt mondta Orbán, hogy ezek megépítése „a legszigorúbb környezetvédelmi előírások alá esnek”. A miniszterelnök úgy látja, legalább olyan szigorúak ezek a törvények, mint a németeké.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

„Ezekért a beruházásokért verseny van a franciákkal, németekkel, a spanyolokkal”, mondta Orbán. A miniszterelnök azt is kifejtette, hogy pont a zöld ellenzékiek hozták ide az akkukat, mert ki akarták váltani „a hagyományos autókat az elektromossal”.

„Önök hozták ezeket az akkumulátorokat ide Timmermans elvtárssal”

– mondta Orbán az Európai Bizottság alelnökére célozva. „Nem leszünk elsők az akkumulátorgyár versenyben, mert a németeket nem fogjuk tudni megelőzni – a második helyért versenyzünk”, tette hozzá, majd úgy zárta viszontválaszát az ellenzéknek címezve, hogy

„Ne higgyenek a saját propagandájuknak. Munkahelyekre van szükségünk, haladnunk kell a modern technológiával a legszigorúbb környezetvédelmi előírások betartásával.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!