Pest északi vonzáskörzete lett a fővárosi agglomeráció legolcsóbb része

2023. november 15. – 11:48

Másolás

Vágólapra másolva

Csökkentek az ingatlanárak Budapest északi vonzáskörzetében, így mostanra ez lett a fővárosi agglomeráció legolcsóbb része – írja az MTI a Duna House adataira hivatkozva. Az ingatlanközvetítő cég Csomád, Csörög, Dunakeszi, Fót, Göd, Őrbottyán, Sződ, Sződliget, Vác, Vácrátót idei lezárult adásvételi adatait hasonlította össze a fővárosi vonzáskörzet déli részével.

Ezek alapján Pest környékén a visszaesés ellenére is jóval meghaladják az árak a járvány előtti szintet:

Budapesttől északra 2020-ban 380 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, majd 2022-ben 545 ezer forintra emelkedett, 2023-ban pedig 481 ezer forintra mérséklődött.

A közlemény szerint Budapest déli vonzáskörzete megtelt, a vevők most főképp Fóton, Gödön és Vácon vesznek ingatlant. Közülük sokan ezt befektetésként teszik, de jelentős azok aránya is, akik nagyobb otthonba költöznének. Az érdeklődők átlagosan 44,4 millió forintot szánnak a vásárlásra.

A Duna House szerint az otthonteremtési támogatások változásai 2024-ben élénkíthetik a Budapesthez közeli települések ingatlanpiacát. A viszonylag kedvező árak miatt Fót megőrizheti a népszerűségét, ott a kínálat is elég ahhoz, hogy újabb vásárlók jelenjenek meg az ingatlanpiacon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!