Százmilliós jégpálya épül egy Fejér vármegyei faluban

2023. november 14. – 13:02

Másolás

Vágólapra másolva

Új téli attrakciót kap egy apró Fejér vármegyei falu, Felcsút: a kisvasút, a Pancho Aréna, a kilátó, a csónakázótó, a Hattyú-híd és a sporthotel mellé bruttó 116,3 millió forintért egy mobil jégpálya is épül – írta az Rtl.hu.

A 17x30 méteres mobil jégpályára szeptember végén írtak ki közbeszerzést, a nyertes pedig az osztrák AST Eis-u. Solartechnik GmbH lett. Nettó 91,6 millió (bruttó 116,3 millió) forintért ők építhetik a pályát. Az árban 30 darab palánk és a jégpálya fenntartásához szükséges eszközök is benne vannak. Ezen kívül még 105 pár korcsolya, korcsolyaélező gép és 50 korcsolyabiztos gumiszőnyeg beszerzéséről is gondoskodnak.

Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc falujában tavaly télen is állt egy pont ugyanekkora korcsolyapálya, csak azzal volt egy kis gond: nem szerepelt a „Víztározó turisztikai célú fejlesztése Felcsúton” elnevezésű projekt közbeszerzési dokumentumaiban, mégis megépült. Végül az Átlátszó derítette ki, hogy Mészárosék cége, a Fejér B.Á.L. Zrt. bérelte a jégpályát a falu számára ajándékként azzal a feltétellel, hogy azt a falu fogja üzemeltetni.

Felcsút el is fogadta az ajánlatot, de nem sokkal később kiírtak egy közbeszerzést a jégpályára, amire egyetlen ajánlat érkezett: az AST Eis-u. Solartechnik GmbH-tól. Ám mivel az osztrák cég akkor rosszul töltött ki egy űrlapot, ezért az egész eljárást érvénytelenítették – erről Hadházy Ákos országgyűlési képviselő írt akkor a Facebook-oldalán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!