Kunhalmi Ágnes szerint a Momentum zuglói jelöltindítása sértettségről és politikai öncélúságról szól

2023. november 14. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az MSZP az elmúlt évtizedben folyamatosan hagyta, hogy mások mondják meg, mit gondoljanak róla az emberek. Mindig mások határozták meg, hogy mi az MSZP, és hogyan kell viszonyulni hozzá az ellenzéki politikában, miközben a többi ellenzéki párt az elmúlt 12-13 évben azzal volt elfoglalva, hogyan lehet az MSZP infrastruktúráját, bázisát, humánállományát használni, kihasználni, majd lerombolni – mondta a 444.hu-nak adott interjújában Kunhalmi Ágnes. Az MSZP társelnöke arról is beszélt, hogy milyen fontos az összefogás a Fidesszel szemben az ellenzéki oldalon, de mostanra ezzel nagyjából egyedül maradtak a pártok között – viszont ezt már ő sem bánja nagyon.

„Amit én az elmúlt napokban, hetekben láttam az ellenzéki oldalon, az olyan szinten kiábrándító, hogy eljutottam oda: ha tényleg nem értik az ellenzéki oldalon, mit kockáztatunk a megosztottság fenntartásával, akkor máshonnan közelítünk. Saját ajánlatot teszünk. Minden jogunk megvan hozzá, és minden lehetőségünk is megvan rá” – magyarázta Kunhalmi, majd azzal folytatta, hogy baloldali gazdaságpolitikai fordulatot kell végrehajtani, melynek nem része a klasszikus megszorító politika. Kunhalmi szerint meg kell változtatni az adórendszert is.

Szóba került az interjúban az is, hogy a Momentum saját jelöltet indít majd Zuglóban Horváth Csabával szemben, mire Kunhalmi azt mondta, hogy „hogy ezek az egyéni akciók a politikai öncélúságról szólnak, és egyfajta sértettségről. Amikor Donáth Anna és a Momentum arról beszél, hogy nekik jár a jussuk, meg hogy többet szeretnének ebből a tortából. De miért nem a tortát akarjuk nagyítani? Miért a meglévő szeleteken vitatkozunk?”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!