Gondnokság alá vetetnék a menesztett zebegényi polgármestert

2023. november 13. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívüli ülést hívott össze hétfő délutánra Ferenczy Ernő Ervin zebegényi alpolgármester a múlt héten menesztett zebegényi polgármester, Parádi Katalin ügyében. Parádi Katalinról Nyári Péter zebegényi képviselő minap egy posztot osztott meg a Facebookon, amelyben leírta, hogy november 11-én kigyulladt egy ház a Szegfű utcában, amikor a helyszínre érkezett, ott találta Parádi Katalin frissen menesztett zebegényi polgármestert is. A képviselő szerint a polgármester részeg volt, sértegette, és egy kisollóval is megszúrta. Az esetről videót készített a telefonjával.

Nyári azt is állította, hogy Parádi Katalint később mentővel kórházba vitték, és szerinte a mentősökre is rátámadt, miközben bevitték Vácra, „a sürgősségi váróban pedig szintén olyan dolgok történtek, ami miatt őt le kellett kötözni és egy rendőrt állítottak az ágya mellé”. Parádi vasárnap azt mondta a Telexnek, hogy úgy gondolja, koncepciós eljárás zajlik ellene, amikor ugyanis megnyerte a polgármester-választást, azt mondta, hogy nem fog 8 órában a polgármesteri hivatalban tartózkodni, mert fiával gyodon van, ami lehetővé teszi számára, hogy a 8-ból 4 órát otthonról dolgozzon. A jegyző azonban azt mondta, hogy jelenléti ívet kell vezetnie, ezért kikérte a körzethez tartozó többi polgármester jelenléti ívét. Úgy gondolja, hogy ezeket a dokumentumokat meghamisították.

Parádi Katalin úgy gondolja, hogy ami az este történt, az is ennek a koncepciós pernek a része lehet, legalábbis az, ahogyan a mentőben és a kórházban bántak vele. A menesztett polgármester szerint méltatlanul bántak vele, nem adtak neki például sem vizet, sem hányózacskót. Ezek és más megélt élményei miatt betegjogi panaszt nyújt be – tette hozzá a Telexnek küldött üzenetében.

Az ügyben hétfő délutánra összehívott rendkívüli képviselő-testületi ülés mindhárom napirendi pontja a menesztett polgármesterrel kapcsolatos, az egyik az illetményéről, a foglalkozás egészségügyi vizsgálat elrendeléséről, a harmadik pedig arról szól, hogy a gyámhatóság részére küldjenek-e jelzést Parádi Katalin ideiglenes gondnokság alá helyezés megállapítására.

FRISSÍTÉS 17:37-kor: Mindhárom napirendi pontot megszavazták négy igen és két tartózkodás mellett, jelentette a helyszínről tudósítónk. A legfrissebb fejleményekről külön cikkben számolunk be.

Az erről közzétett Facebook-bejegyzés alá Parádi Katalin is kommentelt. Azt írta, érintettként „indítványozom, kérem és követelem ezen kérdések nyílt ülésen való megtárgyalását. Ezen indítványom haladéktalanul E-papíron is eljuttatom a hivatal részére. Szerintem ez egy olyan ügy, amit jogában áll a nyilvánosságnak is látni, nem csak a kivonatot.”

A menesztett polgármester a Telexnek boszorkányperként hivatkozott a testületi ülésre, továbbá azt is írta, hogy félti az életét, és hogy „a magam részéről mindent megtettem annak érdekében, hogy a lakosokat minél szélesebb körben tájékoztassam, indítványoztam érintettként a nyílt ülésen való tárgyalást.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!