Egy zebegényi képviselő azt állítja, hogy a menesztett polgármester megszúrta egy ollóval

2023. november 12. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

Nyári Péter zebegényi képviselő egy posztot osztott meg a Facebookon, amelyben leírta, hogy november 11-én kigyulladt egy ház a Szegfű utcában, amikor a helyszínre érkezett, ott találta Parádi Katalin frissen menesztett zebegényi polgármestert is. A képviselő szerint a polgármester részeg volt, sértegette, és egy kisollóval is megszúrta. Az esetről videót készített a telefonjával.

„2023.11.11-én hajnali háromkor feleségem ébresztett, hogy vendégeink hívták a Szegfű u-ból, hogy a 29-es számú ház lángokban áll. Azonnal autóba ültem, és átmentem a tőlünk kb. 5 percnyire lévő helyszínre – írta a képviselő. – …azt láttam, hogy valaki ül az úton, a tűzoltóautók reflektorának fényében. Azt hittem hirtelen, hogy a tűzből menekítettek ki valakit, de nem. Ahogy közelebb értem kiderült, hogy a polgármester az, aki egy félliteres eldobható pohárral maga mellett ült az esőben az aszfalton, és a tűz maradványait nézte.”

Nyári Péter szerint a polgármester azonnal sértegetni kezdte, amikor nem vett róla tudomást, követte, majd „úgy döntött, hogy bemegy a leégett ház mellé, és onnan bámulja tovább az eseményeket, de innen a tűzoltók kicipelték, és letették a földre”. Ezután ismét sértegetni kezdte a képviselőt, aki végül elővette a telefonját, és a fenti videót készítette az esetről.

„Áldom az eszemet, hogy így cselekedtem, hiszen a következő pillanatban egy hirtelen mozdulattal felém nyúlt, és megpróbált torkon ütni (ekkor még azt hittem, hogy ütni akart). Szerencsére egy kicsit hátrébb mozdultam, így az ütés a bal vállamat érte el, kb. 5 cm-re a szív vonalától – írta a posztban. – Percek teltek el, én pedig meg voltam lepődve, hogy ugyan az ütés nem volt nagy, mégis sajog a vállam, és az egész karom. Akkor vettem észre a vállamon terjedő vörös foltot. Először azt hittem, hogy a poharában lévő italt öntötte rám, de miután a fájdalom nem múlt, a fölső ruházatomat felhúzva ellenőriztem, minden rendben van-e, és akkor vettem észre a szúrt sebet, melyből folyt a vér.”

A képviselő szerint kisollóval szúrta meg a polgármester, azt írta, hogy a rendőrök ezt a videó alapján tudták megállapítani. Azt is írta, hogy Parádi Katalin a mentősökre támadt, miközben bevitték Vácra, „a sürgősségi váróban pedig szintén olyan dolgok történtek, ami miatt őt le kellett kötözni és egy rendőrt állítottak az ágya mellé”.

Parádi Katalin a 0627.hu szerint szintén Facebookon kommentálta az őt ért vádakat. Azt írta, hogy valóban fogyasztott némi alkoholt amiatt, hogy méltatlanság miatt a helyi képviselő-testület megszüntette a megbízatását a november 9-i ülésen. „…valóban fogyasztottam némi alkoholt, ami azonban a talajrészeg állapottól, sőt, akár Nyári Péter nem egyszer testületi ülésen előforduló állapotától is messze állt”.

Azt írta, hogy hajnali 2 körül hívták azzal, hogy a vendégháza melletti faház ég, így kiment a helyszínre. „…mivel a tűzoltók 40 perc alatt érkeztek ki, én kénytelen voltam a tachycardiám miatt jelentős mennyiségű Xanaxot elfogyasztani 150 körüli pulzusomra, hogy ne kapjak infarktust. Az is tény, hogy az út közepén ültem sokkos állapotban. Az is tény, hogy szintén sokkos állapotban bementem a telekre megnézni már az oltás befejeztével, mi történt, de mivel még nem volt biztonságos, egy tűzoltó, felismerve állapotom ölben hozott ki onnan.”

Arra a vádra is kitért, hogy bántalmazta volna a mentősöket: „…amiket Nyári Péter leírt, hogy én egészségügyi személyzetre támadtam, őrá támadtam, mi több, mindenkire támadtam? Aki ezt benyeli, tegye már fel a kérdést, ha így is lett volna, honnan tudná ez a hazug senkiházi? Meg fogjuk tudni, mert erre is teszek egy feljelentést ismeretlen tettes ellen aztán regélhet. Az, hogy én leszúrtam kb 10 hatósági személy – rendőr, tűzoltó, stb szeme láttára? Addig ők meg mályvacukrot sütöttek a parázson?”

Elértük telefonon Parádi Katalint, aki azt mondta, hogy a tűzesetről magáról nem mondhat semmit, viszont arról beszélt, hogy mi történt, miután elvitte a mentő. Úgy gondolja, hogy egy koncepciós eljárás zajlik ellene, amikor ugyanis megnyerte a polgármesteri választást, azt mondta, hogy nem fog 8 órában a polgármesteri hivatalban tartózkodni, mert fiával gyodon van, ami lehetővé teszi számára, hogy a 8-ból 4 órát otthonról dolgozzon. A jegyző azonban azt mondta, hogy jelenléti ívet kell vezetnie, ezért kikérte a körzethez tartozó többi polgármester jelenléti ívét. Úgy gondolja, hogy ezeket a dokumentumokat meghamisították.

Parádi Katalin úgy gondolja, hogy ami az este történt, az is ennek a koncepciós pernek a része lehet, legalább is az, ahogyan a mentőben és a kórházban bántak vele. A tűzeset éjszakáján, ahogyan Facebookon is leírta, fogyasztott némi alkoholt a méltatlansági eljárás okozta stressz miatt, majd amikor a tűzről tudomást szerzett, tachycardiája miatt Xanaxot vett be, arra nem emlékszik, hogy mennyit, és hogy vett-e be mást is. Felhívta a figyelmet arra, hogy nem a rendőrök hívtak hozzá mentőt, hanem ő maga hívta a szomszédjával együtt a mentőt azért, mert úgy érezte, túladagolta a gyógyszert. Elmondása szerint a mentőben méltatlanul bántak vele, nem adtak neki vizet, sem hányózacskót. „Nem akartam, hogy amit bevettem, felszívódjon, ezért meghánytattam magam, és amikor elkezdtem hányni, a mentős beleverte a fejemet szándékosan a mentőautó oldalába” – mondta. Azt is mondta, hogy később is rángatták, beledobták a felsőjét a hányásba, és ő csak akkor rúgott a mentős felé, amikor az megint megindult az irányába.

Azt mondta, hogy a kórházban lekötözték, nem kapott sem inni, sem enni. „Nem kaptam enni és nem kaptam inni sem, amikor éreztem, hogy szomjas vagyok és repedt szét a szám, goromba hangnemben közölték, hogy be van kötve egy oldat, úgyhogy nem fogok kiszáradni, és nem adtak inni többszöri kérésre sem. Azt aláírom, hogy akkor balhéztam, de már réges-régen le voltam kötözve.” Enni azért kért, mert hiperglikémiás, cukrát nem mérték, egy ott dolgozó adott neki végül kekszet.

Szondát sokáig nem tudott fújni, mert erőtlen volt, végül amikor aznap délután sikerült 0-s értéket produkálnia, átadták a rendőrségnek, mondta. Zárójelentést nem kapott. A mentősök viselkedését azzal magyarázza, hogy az egyik polgármester, akinek kikérte a jelenléti ívét, mentősként is dolgozik.

Azt is mondta, hogy nem szúrta meg Nyári Pétert, de ököllel megütötte.

A Facebookon fellelhető kommentek alapján a polgármester-helyettes hétfőre azonnali ülést hívott össze a témában.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a rendőrséget és az Országos Mentőszolgálatot, a tűzoltókat és a rendőrséget is, ha válaszolnak, frissítjük a cikkünket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!