Egészségügyi adatelemzőt keres az OKFŐ, a kórházi fertőzésekről szóló Direkt36-os cikkek megjelenése után jelent meg az álláshirdetés

2023. november 11. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

Egészségügyi adatelemzőt keres az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ), vette észre a Direkt36. Az álláshirdetést három nappal azután tették közzé, hogy a Telexen megjelent a Direkt36 kórházi fertőzésekről szóló cikksorozatának első része. Az álláshirdetés szerint az adatelemző feladata lesz a betegbiztonsági és infekciókontroll-adatok gyűjtése, elemzése, értékelése és az ezzel kapcsolatos kimutatások készítése. A cikksorozat első része október 24-én jelent meg, az állást október 27-én hirdették meg az OKFŐ honlapja szerint.

A jelentkezésnél előnyt jelent többek között a betegbiztonság és az infekciókontroll területén szerzett tapasztalat. Az elvárások között szerepel például a rendszerszemléletű, analitikus gondolkodásmód, a felelősségtudat és a pontos, precíz munkavégzés.

A cikksorozat egyik legfontosabb állítása az volt, hogy Magyarországon évről évre egyre több kórházi fertőzés történik, mégis a kormány a probléma megoldása helyett inkább megpróbálja eltitkolni a romló helyzetről árulkodó adatokat. Ráadásul a helyzet még a hivatalos statisztikáknál is súlyosabb: a valóságban lényegesen több kórházi fertőzés van, mint amennyit a kórházak jelentenek.

2021-ben mintegy 16-21 ezer kórházi fertőzést azonosítottak, és az esetek csaknem fele halállal végződött. Ebből 1400 esetben maguk a kórházak elismerték azt is, hogy a kórházi fertőzés szerepet játszott a betegek halálában. Az államtól kiperelt adatok segítségével a Direkt36 összeállította a hazai kórházak rangsorát, amire korábban nem volt példa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!