Büntetett előéletű sem lesz a vadász, aki három éve véletlenül lelőtt egy két kilométerre beszélgető férfit

2023. november 10. – 18:03

Másolás

Vágólapra másolva

Három évvel a halálos vadászbaleset után jogerősen, az első fokon meghozottnál enyhébb ítélettel zárult az ügye annak az újfehértói vadásznak, aki a fegyverét szabálytalanul elvégzett lövéssel biztosította ki, és az eltévedt golyó két kilométerrel arrébb, a saját kertjében halálosan megsebesített egy családapát – írta az Rtl.hu. A férfi a kórházba szállítás után halt meg.

A jogerős ítélet szerint – hasonlóan az első fokú ítélethez – a vadászengedéllyel és fegyvertartási engedéllyel rendelkező vadász egy év felfüggesztett fogházbüntetést és 600 ezer forint pénzbüntetést kapott. A bíróság döntése alapján ugyanakkor mentesült a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól – azaz a halálos baleset okozásában bűnösnek talált férfinak nem lesz priusza, tehát nem számít majd büntetett előéletűnek.

A baleset egy újfehértói vadászterületen történt 2020. május 15-én. A vadász átvette a kísérője fegyverét, mert ugyanolyan típusú fegyvert akart vásárolni. Egy őzbakra leadott eredménytelen lövés után a hatezer méter hatótávolságú lőfegyvert felfelé tartotta, úgy végezte el a kibiztosító lövést – noha ez ebben a pozícióban szabálytalan.

A tavaly januári, első fokú bírósági tárgyaláson a vádlott nem tartotta magát bűnösnek és az RTL Híradó akkori tudósítása szerint bocsánatot sem kért. Az áldozat családja az akkori – a jogerősnél még valamivel szigorúbb – ítélettel sem tudott megbékélni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!