Nem vallotta magát bűnösnek a vadász, aki véletlenül lelőtt egy két kilométerrel arrébb beszélgető férfit

2022. január 25. – 19:05

Másolás

Vágólapra másolva

Nem vallja magát bűnösnek az a vadász, aki fegyverével 2020 májusában véletlenül, több kilométeres távolságból eltalált és megölt egy családapát Újfehértón – írja az Rtl.hu.

Tavaly szeptemberben számoltunk be arról, hogy halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják azt a vadászt, aki 2020 májusában egy újfehértói vadászaton szabálytalanul tartott puskájából egy vétlen lövést leadva halálra sebzett egy helyi férfit.

Az ügyészség akkori közleményében azt írta, a fegyvertartási és vadászengedéllyel rendelkező vádlottat az egyik ismerőse hívta meg őzbakra vadászni, illetve kipróbálásra felajánlotta számára a körülbelül hat kilométer hatótávolságú vadászpuskáját is. A két férfi a helyi vadásztársaság egyik tagjával 2020. május 15-én ment ki Újfehértó határába, a vádlott az álló gépkocsiból két lövést adott le egy őzbakra, de egyik lövés sem talált.

A fegyver kibiztosítása közben a puska csövét a város lakott területének irányába tartotta, és közben egy vétlen lövést adott le.

A kilőtt lövedék eltalálta az onnan 2161 méter távolságra, a családi háza udvarán tartózkodó áldozatot. A lelassult és stabilitását vesztett lövedék olyan súlyosan megsebesítette a férfit, hogy kórházba szállítását követően meghalt. A tájékoztatás szerint a megsebzett férfi életét az idejekorán érkezett szakszerű orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni. A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a szabályt, hogy a vadászlőfegyvert mindig úgy kell kezelni, hogy az még véletlen elsülés esetén se okozhasson személyi sérülést vagy anyagi kárt. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és pénzbüntetést indítványozott.

Az RTL jelen volt a meghallgatáson Debrecenben, és cikkében azt írja, mivel a vádlott nem vallotta magát bűnösnek, az ügy tárgyalással, a vádlott kihallgatásával folytatódik márciusban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!