A kölcsön többszörösét követelte vissza egy férfi, és ha a nő nem tudott fizetni, megerőszakolta

2023. november 9. – 08:58

Másolás

Vágólapra másolva

Erőszakos uzsorást fogtak el a rendőrök múlt héten. A gyanú szerint M. Károly uzsorakamatot kért egy nőtől, és többször is megerőszakolta.

A rendőrségi közlemény szerint egy férfi 2016 nyarán adott kölcsön a sértettnek 800 ezer forintot, melynek többszörösét követelte vissza. Később a nő szorult anyagi helyzetét kihasználva további összegeket biztosított neki, amelynek két-háromszorosát kérte vissza.

A nő havi rendszerességgel törlesztette az uzsorát évekig, a kamat azonban folyamatosan nőtt, 2021 elején a férfi már havi 300 ezer forint törlesztőrészlet követelt.

Mivel a sértett nem tudta a folyamatosan növekvő tartozást kiegyenlíteni, a férfi többször megerőszakolta, de azzal is megfenyegette a nőt, hogy bántalmazni fogja őt és a gyerekét.

A nyomozók a Terrorelhárítási Központ közreműködésével november 4-én elfogták az egyik férfit, lakásában és nyaralójában kutatást tartottak, ahol többek között fegyvert, lőszereket, arany ékszereket és pénzt foglaltak le.

M. Károlyt szexuális erőszak és uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. Társa, akit a kölcsön törlesztőrészleteinek alkalmankénti átvevőjeként pénzmosás bűntett gyanúja miatt hallgattak ki, tagadta a bűncselekmény elkövetését. Ő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.​

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!