A polgármester szerint budakeszi óvodásokat akartak elrabolni, a rendőrség szerint ilyen nem történt

2023. november 9. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 16:13

A rendőrség közleménye szerint nem volt semmiféle gyerekrablási kísérlet az óvodában, a szülőkkel egyeztetve egy férfi vitte el az egyik gyereket.

Frissítés 13:40

A rendőrség cikkünk megjelenése után választolt, azt írták, a rendőrségre november 8-án érkezett bejelentés. „Egy édesanya jelezte, hogy két nappal korábban, november 6-án gyermekét – csak keresztnevén említve – egy ismeretlen férfi kereste egy budakeszi óvodában, hogy edzésre akarja vinni. Miután megtudta, hogy a gyermek nem tartózkodik az intézményben, elment”.

A rendőrség a bejelentést követően adatgyűjtésbe, tanúkutatásba kezdett.

„Az eddig beszerzett adatok alapján bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg, nyomozás jelenleg nem folyik”.

Másik incidensről a rendőrség nem adott tájékoztatást.

Korábban írtuk:

„Kisgyermekeket próbáltak idegen férfiak magukkal vinni két budakeszi óvoda környékéről” – írta hivatalos Facebook-oldalán Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere szerda délután. Az incidens miatt a város a péntekre tervezett Márton-napi rendezvényt is lemondta.

A polgármester tájékoztatása szerint az ügyben rendőrségi nyomozás indult, és az összes budakeszi bölcsőde, óvoda és iskola bejáratához biztonsági kamerát szereltetnek fel. Bővebb tájékoztatást nem adott az esetekről. Az ügyben kerestük a budakeszi önkormányzatot és a rendőrséget is.

A polgármester azt írta, a Pitypang Sport Óvoda és a Szivárvány Óvoda vezetőivel egyeztetve közösen hozta meg a döntést a péntek esti lampionos felvonulás lemondásáról Budakeszi Város Német Önkormányzata, Budakeszi Város Önkormányzata és a Budakeszi Rendőrőrs.

Az erről szóló hivatalos tájékoztatás a német önkormányzat oldalán is megjelent:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!