Megoszthatja mandátumát Donáth Anna és Cseh Katalin, ha egy helyet szereznek az Európai Parlamentben

2023. november 8. – 23:19

Másolás

Vágólapra másolva

Megoszthatja mandátumát Donáth Anna és Cseh Katalin, ha egy helyet szereznek az Európai Parlamentben – írja az Atv.hu. Ezt úgy kiviteleznék, hogy a ciklus egyik felében egyikük, a másikban másikuk lenne a Momentum EP-képviselője.

Az Atv.hu megkeresésére Donáth Anna erre úgy reagált: „Cseh Katalinnal mindketten folytatni készülünk a munkánkat. Nyilván volt szó kettőnk között arról, hogy hogyan tudjuk a legjobban támogatni a pártunkat a kormányváltás érdekében.

2026-ban országgyűlési választásokat tartanak Magyarországon. Ha úgy tudom a leginkább segíteni az ellenzéket és a kormányváltás ügyét, hogy hazatérek, akkor ezt fogom tenni.”

Donáth Anna nemrég hosszú interjút adott a Telexnek, amiben arról is beszélt, hogy a Momentum önmagában nem tud kormányt váltani, de nem lesz a DK KDNP-je. Szerinte a Demokratikus Koalíció a hazugság kultúráját képviseli, és súlyos gátja a kormányváltásnak.

Azt szeretné, ha a Momentumé lenne az egyik legnagyobb magyarországi delegáció az Európai Parlamentben, de azt ígérte, vállalni fogja a politikai felelősséget, ha nem az az eredmény születik, mint amit megígérnek. „A mandátum átadása azonban nem politikai felelősségvállalás szerintem, hanem a választók meghazudtolása. A mi politikai kultúránkba az nem fér bele, hogy a listavezető úgy kérje a választók bizalmát, hogy utána a mandátumát átadja valaki másnak” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy átadja-e a mandátumát, ha csak egy képviselői helyet nyer a Momentum a jövő júniusi EP-választáson.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!