Titokzatos turisztikai attrakciót épít Budapesten 5 milliárdos támogatással a pezsgőjéről ismert vállalkozó

2023. november 6. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Kreinbacher József pezsgőgyáros üzletember 5 milliárd forintos állami támogatással, a Duna mellett épít többfunkciós turisztikai attrakciót Budapesten – írja a 24.hu egy parlamenti írásbeli válaszra hivatkozva.

A Kisfaludy program keretében juttatott, vissza nem térítendő támogatás tényének napvilágra kerülése után Vadai Ágnes, a DK képviselője kérdezte Dömötör Csaba államtitkárt, mire megy a pénz. A parlament honlapjára most felkerült válasz sok részletet nem árul el, de az kiderül belőle, hogy Kreinbacher cége, a Chain Bridge Experience Kft. egyfajta turisztikai látnivalónak készül, amely egyben „rendezvények és kiállítások nemzetközileg jegyzett helyszíne is lesz, emellett vendéglátó funkcióval is fog rendelkezni”.

Dömötör szerint „ez a projekt Magyarország turisztikai kínálatának élményalapú fejlesztése mellett a hazai turizmus további bővülését is szolgálhatja. Fontos cél továbbá, hogy Budapest turisztikai vonzerejét minden lehetséges eszközzel tovább növeljük. A szóban forgó beruházás ehhez is nagymértékben hozzájárulhat.”

A 24.hu szerint a fővárosnak nincs információja a projektről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!