Csák János L. Simonról: Nekem eléggé nehéz érzéseket okoz, ha azt mondja valaki, hogy nem tudja betartani a törvényeket

2023. november 6. – 17:04

Másolás

Vágólapra másolva

Ön azt nagyon jól tudja miniszterként, hogy a törvények betartása egy ország alapja – mondta Hiller István volt oktatási miniszternek Csák János. „Mi lenne, ha az atomerőmű igazgatója azt mondaná, hogy ő válogat a törvények között, hogy melyiket tarja be?” – hozott egy meredek példát L. Simon László menesztéséhez a kulturális és innovációs miniszter.

Arról beszélt, a szuverén ország szuverén Országgyűlése hozott egy törvényt. „Ez a kormány hisz a hatalmi ágak szétválasztásában” – folytatta a miniszter. A kormány a végrehajtó hatalmi ágba tartozik, és minden állami vezetőnek kötelessége végrehajtani a törvényeket.

„Képzeljék el, hogy az Egyesült Államokban 21 éves kor alatt nem lehet sört inni. 18 éves kortól lehet embert ölni, 21 éves kortól nem. Tőlem minden alkalommal elkérik a személyi igazolványomat, azért, mert ez a törvény”

– mondta Csák János. Az USA azért erős és befolyásos hatalom szerinte, mert betartják a saját törvényeiket. Nekem eléggé nehéz érzéseket okoz, ha azt mondja valaki, hogy nem tudja betartani a törvényeket, tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!