Hatvanöt embert zsúfoltak be két, I. kerületi lakásba az embercsempészek, letartóztatták őket

2023. november 3. – 15:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészségi indítványok nyomán letartóztatta a bíróság azt a török és grúz férfit, akik egy nemzetközi embercsempész hálózat tagjaiként összesen hatvanöt illegális határátlépő budapesti elszállásolásában segédkeztek, amikor pedig a rendőrök kimentek a helyszínre, menekülőre fogták a dolgot – írja az Ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a hálózat Budapesten át Németországba akarta csempészni az október elején itt elszállásolt hatvanöt embert, a 26 éves török és a 32 éves grúz férfi pedig a budapesti szállás megszervezésében és a török, illetve afgán állampolgárok ellátásában vett részt. A gyakorlatban egyébként ez azt jelentette, hogy a török férfi elvette az illegális határátlépők telefonjait, grúz társa pedig a két I. kerületi lakásba való bezsúfolásuk után rájuk zárta az ajtót.

Amikor a rendőrség 2023. október 9-én intézkedett a lakásoknál, a két embercsempész menekülőre fogta, a grúz férfi autóval el is hagyta a helyszínt, de a VIII. kerületben végül elfogták. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség ezután az embercsempészettel gyanúsított elkövetők letartóztatására tett indítványt, amit a nyomozási bíró el is rendelt. A döntés ellen a grúz férfi védője fellebbezett, de a határozat a grúz gyanúsítottal szemben is véglegessé vált másodfokon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!