Ne ijedjen meg, ha tankokat lát az úton, a hadsereg gyakorlatozik

2023. november 2. – 14:01

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Honvédség „Adaptive Hussars 23” elnevezéssel, a NATO erők részvételével nemzetközi országos hadgyakorlatot tart novemberben, emiatt november 2. és 26. között a fő- és mellékútvonalakon megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke már szeptemberben bejelentette, hogy évtizedek óta nem látott komplex hadgyakorlat kezdődik novemberben az ország nyolc pontján. A gyakorlat során nemcsak katonai manővereket hajtanak majd végre, hanem azt is felmérik, hogy a Magyar Honvédség és a civil közigazgatás miként tud együttműködni.

A megnövekedett katonai járműforgalom miatt a Magyar Honvédség arra kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai eszközöket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A zárt menetoszlopba nem hajthat be civil gépkocsi, ezért a biztonságos haladást kísérőjárművek biztosítják majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!