Jámbor Andrást is lebirkózták a rendőrök, mert megpróbált megakadályozni egy kispesti kilakoltatást

2023. november 2. – 19:06

Másolás

Vágólapra másolva

Bizarr kilakoltatásról számolt be Facebook-oldalán Jámbor András, a Párbeszéd képviselője, aki szerint a rendőrök Kispesten úgy raktak utcára egy két gyerekét egyedül nevelő anyát a többi lakóval való összeférhetetlenségre hivatkozva, hogy a lakók papírt is aláírtak ennek ellenkezőjéről.

Jámbor szerint a 14 és 18 éves gyereket nevelő nőnek nem volt tartozása, az önkormányzat állításait pedig személyesen neki sem erősítették meg azok a lakók, akikkel beszéltek, azaz nem volt szó arról, hogy zavarták volna a szomszédaikat. Az ellenzéki képviselő hozzátette, az önkormányzat úgy tett utcára egy családot, hogy az elhelyezésüket nem biztosította.

A politikus egyébként azért volt a helyszínen, mert a Város Mindenkié aktivistáival és Horváth Aladár polgárjogi politikus, a Roma Parlament elnökével közösen a rendőrök útját az ajtónál elállva próbálta meg megakadályozni a kilakoltatást, ám mint írta, végül „a rendőri túlérő győzött”. Én bízom benne, hogy az önkormányzat utólag belátja a tévedését – tette hozzá a képviselő. Cikkünk megjelenése után Jámbor András videót is küldött arról, hogy a rendőrök elcipelik őt és a társait az ajtó elől, ezt alább tudják megnézni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!