Kevesellhette az igazgatósági tagságért járó 150 ezres fizetést a honvédelmi miniszter testvére

2023. október 27. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kevesellhette a havi bruttó 150 ezer forintos díjazást Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár, ezért nem fogadta el a Gazdaságfejlesztési Minisztérium által felajánlott igazgatósági tagságot. Ehelyett a Nemzeti Filmintézet igazgatóságába ült be havi 450 ezer forintos díjazásért – álltja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a pénteki Facebook-bejegyzésében.

Hadházy azt írta, hogy olyan emailek jutottak a birtokába, amelyek azt mutatják be, hogyan megy a minisztériumokhoz tartozó cégeknél az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagságok osztogatása. A poszt szerint Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter megkérte Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert, hogy adjon a testvérének, Szalay-Bobrovniczky Vincének – aki a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára – egy jól fizető igazgatósági tagságot valamelyik, a minisztériuma alá tartozó cégnél.

Ezután a Gazdaságfejlesztési Minisztérium államtitkára egy havi 150 ezres fizetéssel járó igazgatósági tagságot ajánlott fel Szalay-Bobrovniczky Vincének a Posta-csoportba tartozó, a kínai eredetű küldemények e-kereskedelmi logisztikájával foglalkozó European Chinese Supply Chain Zrt.-nél.

„A Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, dr. Túri Anikó megküldte a delegálási javaslatot Szalay-Bobrovniczky Vincének, aki a 150 000 forinttal nem volt megelégedve, így azt visszautasította, majd továbbította az ügyintézőjének, Pántos Tamásnak és a helyettes államtitkári titkárságot vezető Barlayné Körössy Évának azzal, hogy a kurva anyját a közigazgatási államtitkár asszonynak” – írta Hadházy, aki egy képet is megosztott Túri és Szalay-Bobrovniczky Vince üzenetváltásáról.

A honvédelmi miniszter testvérét végül augusztus 28-tól a Nemzeti Filmintézethez delegálták igazgatósági tagnak, amely munkáért havi 450 ezer forintos díjazásban részesül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!