Elköltözik a Kodolányi egyetem a fővárosi épületéből

2023. október 27. – 23:00

Másolás

Vágólapra másolva

.

A Kodolányi János Egyetem éppen kiüríti a budapesti központját, írja a 444.hu, a lap forrása szerint az ingatlant azért ürítik ki, mert egyetem pénzügyi gondokkal küzd. A 444 a XIII. kerületi Frangepán utcai helyszínen annyit tudott meg a portás tolmácsolásában, hogy

„A hivatalos tájékoztatásunk: ettől a héttől őszi szünet van november 2-ig. Az egyetem az őszi szünet alatt elköltözik az épületből”.

Az egyetem oktatási rektorhelyettese, Dr. Kovács László pedig arról árult el nekik, hogy az intézmény hamarosan sajtóközleményben számol be a változásokról.

Gattyán György 2020 márciusában három évre vállalta az egyetem fenntartását, majd 2023 június 1-jével eladta, az indoklás szerint „Évekig húzódó nemzetközi világjárvány és szomszédos országban zajló háború is egyértelműen sújtotta Magyarország első magánegyetemét, amely évek óta nem jutott számottevő állami forrásokhoz”. Az egyetem fenntartója 2023. június 1-től a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási és Koordinációs Zrt.

A Kodolányi János Egyetemnek eddig három városban mintegy 3000 hallgatója volt. Székesfehérváron gimnáziumot működtet, emellett pedig saját akkreditált nyelvvizsgaközponttal és öt önálló kutatóintézettel rendelkezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!