Gattyán György eladta a Kodolányi János Egyetemet

2023. május 25. – 08:22

Másolás

Vágólapra másolva

Június 1-jével új tulajdonosa van a Kodolányi János Egyetemnek – közölte az üzletember tulajdonában álló Docler cégcsoport.

A közleményben az olvasható, hogy Gattyán 2020 márciusában három évre vállalta az egyetem fenntartását. „A három év alatt a felsőoktatási intézmény növelni tudta
hallgatói létszámát, számos racionalizálást hajtott végre és mintegy tucatnyi új szakot, szakirányú képzést indított el” – írták.

„Évekig húzódó nemzetközi világjárvány és szomszédos országban zajló háború is egyértelműen sújtotta Magyarország első magánegyetemét, amely évek óta nem jutott számottevő állami forrásokhoz. Azt gondolom, mind szakmailag, mind anyagilag az elmúlt években jelentősen hozzájárultunk ahhoz, hogy Magyarországon a felsőoktatás egy magánegyetem által még színesebb, versenyképesebb legyen” – jelentette ki Gattyán György.

Az egyetem fenntartója 2023. június 1-től a Pro Universitate Albensis Oktatási, Beruházási és Koordinációs Zrt. lesz. Az új tulajdonosi kör olyan székesfehérvári kis- és középvállalkozások konzorciuma, melynek tagjai több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek az oktatás, a pályaorientáció, a felnőttképzés és közösségi szolgáltatások, valamint intézmény működtetés és fenntartás területén, és
kifejezetten az egyetem hosszú távú fenntartásának céljából alapították meg a részvénytársaságot.

A Kodolányi János Egyetemnek jelenleg három városban mintegy 3000 hallgatója van. Székesfehérváron gimnáziumot működtet, emellett pedig saját akkreditált nyelvvizsgaközponttal és öt önálló kutatóintézettel rendelkezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!