Győrben annyi a beteg, hogy ismét Covid-osztályt kellett nyitni

2023. október 27. – 12:55

Győrben annyi a beteg, hogy ismét Covid-osztályt kellett nyitni
Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház – Fotó: petz.hu
Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Péntektől külön osztályon helyezik el a Covid-pozitív betegeket a győri Petz-kórházban. Ezen a részlegen a betegek nem látogathatók, de a többi osztályon is legfeljebb fél óráig lehetnek bent a hozzátartozók.

A győri Petz-kórházban már korábban is szigorításokat vezettek be – a látogatóknak az intézmény valamennyi fekvőbeteg osztályán kötelezővé tették a maszkhasználatot és a kézfertőtlenítés is kötelező –, most azonban újabb lépést jelentett be a vezetés:

„Intézményünk a Covid-19 okozta megbetegedések számának emelkedése miatt 2023. október 27-től határozatlan időre látogatási korlátozást vezet be.

A Covid-pozitív betegek ellátására külön osztályt nyitottunk, ahol látogatási tilalmat vezettünk be.

Intézményünk Ápolási Osztályán Covid-megbetegedés okozta halmozódás miatt már látogatási tilalom van érvényben, a rendelkezés határozatlan ideig tart.”

A kórház közleménye kitér arra is, hogy a többi osztályon a Covid-fertőzések terjedésének megelőzéséért a látogatási időt fél órára korlátozzák, vagyis 14:00-14:30 között látogathatók a betegek Győrben. Egy páciens legfeljebb két látogatót fogadhat naponta, tehát vagy egy látogató tartózkodhat bent fél órát vagy 2 látogató 15-15 percet.

A Covid-megbetegedések száma országszerte megugrott, erről egy hete írtunk, akkori cikkünkben is szerepelt a Petz-kórház. Idén ősszel lényegében egy új Covid-hullám kezdődött.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!