Óriásberuházás készül 21 milliárdos kormányzati támogatással Szegeden, de még mindig nem árulják el, mi lesz pontosan

2023. október 25. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

A G7 gazdasági portál információi szerint kínai óriásberuházásról tárgyalnak Szegeden, a kormány nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította a projektet, a beruházókkal nemcsak a szegedi városvezetés, de Szijjártó Péter külügyminiszter is tárgyal. A lap azt írja, hogy a kormány 21 milliárd forintot ad egy 200 hektáros ipari parkra, ami a város Béketelep nevű része közelében lesz, közvetlenül az M43-as autópálya mellett.

Az érintett beruházás az út mellett balra található területen fog megvalósulni – Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex
Az érintett beruházás az út mellett balra található területen fog megvalósulni – Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder / Telex

A G7 úgy tudja, hogy már elkezdték kisajátítani a területet, a szántókért hektáronként 2-3 millió forintos árat kínáltak. Az összeget keveslik a tulajdonosok, akik a lap információi szerint akár bíróságon is megtámadnák az árat.

Azt egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg, hogy pontosan mi készül Szegeden, az MFOR hétfői cikke szerint a BYD elektromos autóbuszokat fog itt gyártani, amivel Magyarország ismét „busznagyhatalom lehet”.

Botka László polgármester a G7-nek megerősítette, hogy a város rendszeresen tárgyal Szeged fejlesztési lehetőségeiről külföldi és hazai befektetőkkel, de azt mondta, nem akkumulátorgyárról van szó.

Amikor nemrég egy ázsiai delegáció járt Szegeden, a Telexen is írtunk arról, hogy valami nagyon készül Szegeden, Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten Kínában tárgyalt, majd Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány 60 milliárdos, az elektromos autók elterjedését ösztönző programot indít novemberben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!