Schiffer András ügyvédi irodája a Mi Hazánknak adott tanácsokat

2023. október 25. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

Adatigényléssel kikérte és végignézte a pártok ciklus eleje óta megkötött frakciószerződéseit, a benzinkártya-használatra, a lakás- és irodabérletre vonatkozó információkat a Blikk: a sorozatot a Fidesszel, az MSZP-vel és a Párbeszéddel indították, majd szerdán a Mi Hazánkkal, az LMP-vel és a DK-val folytatták, így derült ki, hogy a Mi Hazánk egy év alatt kilencszer szerződött Schiffer Andrással jogi tanácsadásra, képviseletre, amiért összesen alig több mint nettó 700 ezer forintot kapott tőlük.

„Schiffer Andrásra azért esett a Mi Hazánk választása, mert kiemelkedően jelentős szakmai tapasztalata van nemcsak jogi szakterületeken, hanem a közügyek területén is” – írták a Blikknek, és hozzátették, hogy Schiffer maga dolgozik a frakciónak, több más ügyvéddel párhuzamosan.

Sokat költ eseti személyszállításra a Mi Hazánk. Amikor február 24-én aktivistáikkal megbénították a debreceni akkumulátorgyárat, több mint nettó 700 ezret fordítottak erre. A költségek között színházjegyek is vannak 310 ezer forint értékben.

Az LMP kiadásainak nagy része kommunikációra megy el. Ebben vesz részt a kapcsolódó grafikák, arculattervezés révén a Liberty Promotions Kft., melynek tulajdonosa a Megasztár első szériájából ismert Bartók Krisztián. A közösségi médiás hirdetésekkel kapcsolatos tanácsadással és webanalitikával foglalkozó EagleEye-Marketing Kft.-vel 3 millió forintos megbízást kötöttek, a cég ügyvezetője Páva Zoltán. Neki egy másik vállalkozása üzemelteti az Ezalényeg.hu-t. Az LMP kutatást is rendelt a Mediántól másfél millió forintért, de a képviselők például beszédoktatáson is részt vettek, ami 2022-ben 1,1 millió forintba, idén 720 ezer forintba került.

A DK sok feladatot intéz házon belül, de például az LMP-hez hasonlóan a DK is a Páva-féle EagleEye-Marketing Kft.-re bízza a közösségi médiával kapcsolatos feladatokat. A szerződés szerint a ciklus eleje óta fixen havi kb. 7,2 millió forintot összegről szól a megállapodás. Jogi tanácsokat a DK a Czeglédy és Társa Ügyvédi Irodától kap, 2022 májustól a jelenleg hatályos szerződés szerint kb. 8,5 millió forintért.

Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója a lapnak azt mondta, hogy a Demokratikus Koalíció tíz éve dolgozik Czeglédy ügyvédi irodájával, „mert minden rájuk bízott jogi munkát magas színvonalon, precízen és határidőre végez el”, néhány éve pedig már a képviselőcsoport jogi típusú munkáinak egy részét is ellátja. Czeglédy Csaba a DK politikusa, szombathelyi önkormányzati képviselője.

A 2018-as és a 2022-es választás közötti időszakban kötött frakciószerződésekkel a Telexen is részletesen foglalkoztunk, cikksorozatunkat itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!