A MÁV útjában volt Jutka mama, ki is sajátították a lakását

2023. október 25. – 20:51

Másolás

Vágólapra másolva

A Deutsche Welle több olyan embert is megkeresett, akiknek az életét nagyban befolyásolta a kínai hitelből újjáépített Belgrád–Budapest vasúti beruházás. A Budapest–Belgrád-vasútvonal építésén Mészáros Lőrinc cégei és kínai partnereik vesznek részt.

Kelebián hat családot költöztetett ki a MÁV, amely a Deutsche Welle érdeklődésére sem árulta el, hány ingatlant sajátított ki a teljes szakaszon. A 750 milliárd forintos gigaberuházásról Orbán Viktor elégedetten nyilatkozott, ennek ellenére úgy tűnik, komoly problémákkal küzd a Belgrád–Budapest-vonal. A projekt költségei az infláció miatt jócskán elszálltak, és egyáltalán nem látszik, honnan lenne pénz a vonatbefolyásoló rendszereket kiépítő új alvállalkozóra, ha a kínaiak nem tudják az európai szabványt tartani.

A pályaépítést végző Mészárosék most részben levonultak az építkezésről, mert át kellett küldeni a munkagépeket és a dolgozókat a szétrohadt Budapest–Győr-fővonal felújítására. A Budapest–Belgrád-vasútvonalról itt írtunk részletesen. A vasútvonalról komplexünket itt olvashatja.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Korábbi riportjaikért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!