Videón, ahogy a tavaly októberi Európa-liga-meccs előtt szerb szurkolókat rángattak ki a taxiból a magyar drukkerek

2023. október 24. – 11:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik több drukkertársukkal együtt, tavaly októberben, a Groupama Arénában megrendezett labdarúgó-mérkőzés előtt rátámadtak a stadionnál megálló taxiban ülő külföldi szurkolókra – derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

Tavaly október 13-án este, a Groupama Arénában rendezték meg az Európa-liga keretében a Ferencváros–Crvena Zvezda labdarúgó-mérkőzést (amit a Fradi nyert meg). Amikor a meccs előtt a stadion előtti szervizútra érkezett egy taxi az utasaival, akik szerb szurkolók voltak, a magyar drukkerek közül többen – köztük a vádlottak – odarohantak a taxihoz azért, hogy abból az utasokat kirángassák és bántalmazzák.

A magyar szurkolók kinyitották a taxi mindkét hátsó ajtaját, és megpróbálták a bent ülő szerb szurkolókat kihúzni az autóból, miközben többször ütöttek és rúgtak is feléjük. Az egyik vádlott ezután több társával együtt felnyitotta a taxi csomagtartóját, és onnan próbálták elérni a hátsó ülésen ülő szurkolókat. Eközben a másik vádlott a vezető ülés lehúzott ablakán keresztül, ököllel a taxisofőr felé ütött. A támadással csak akkor hagytak fel, amikor a mérkőzést biztosító rendőri egységek a helyszínre érkeztek. A rendőröket észlelve valamennyi garázda elmenekült.

Az esetről videófelvétel is készült, amelyet az ügyészség oldalán nézhet meg.

Az ügyészség most két férfit vádolt meg csoportosan, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével.

A kerületi ügyészség azt kéri, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a két férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, és határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség és az Európai Labdarúgó Szövetség által, Magyarországon megrendezésre kerülő labdarúgó-mérkőzések látogatásától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!