Luxusautók, ékszerek, aranyrudak – 700 milliós drogvagyont szedtek össze kristályozásból

2023. október 24. – 19:35

Másolás

Vágólapra másolva

Több kábítószerrel, új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnbandát számolt fel a rendőrség – írja a Police.hu. Az akció eredménye: hét helyszínen, kilenc elfogott drogterjesztő, közel 700 milliós lefoglalt és zárolt bűnös vagyon.

„A Pest vármegyei felderítők nem azok az ideges típusok” – kezdi beszámolóját a rendőrség. „Tudják, mikor kell azonnal reagálva ráröppenni egy információra, és azt is, mikor van szükségük hónapokra ahhoz, hogy hozzák az eredményt. Legutóbbi akciójukat 13 hónapos felderítés előzte meg, október 17-én aztán felpörögtek az események. Az ütéshez mindent jó előre előkészítettek, közel 200, rajtuk kívül a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, valamint 9 Pest vármegyei rendőrkapitányság munkatársainak mozgását koordinálták – az előre kidolgozott és meghatározott feladatát mindenki tudta” – vezették le.

A vezényszóra egy időben, hét helyszínen megindult egységek percek alatt elfogták, akit kellett – lakásán, vagy éppen egy aktuális drogbiznisz lebonyolítása után. A pörgős tempót aztán felváltották az időigényesebb, és visszalassított sebességű bűnügyi technikusi, kábítószerkereső kutyás, illetve kutatási mozzanatsorok.

A főváros VII., X., XVIII. (két címen), XX. (két címen), és XXII. kerületében elfogott kilenc emberből hetet őrizetbe vették, azóta a bíróság hatukat letartóztatta, hetedik társuk bűnügyi felügyeletét rendelte el. Két ember szabadlábon védekezik.

A csapat tagjai külföldről beszerzett, „kristály” néven ismert új pszichoaktív anyagot adtak tovább itthon, főként a fővárosban és Pest vármegyében. A kezük alatt havonta több tízkilónyi – hatóanyag tartalma szerint kábítószernek, illetve új pszichoaktív anyagnak minősülő – szer cserélt gazdát, majd jutott el a fogyasztókhoz.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala saját eljárásukban intézkedett a bűnös úton szerzett és luxuskörülményeket biztosító vagyon lefoglalásáról és zár alá vételéről.

A végső összegzés szerint a lefoglalt nagyértékű autók, ékszerek, műszaki cikkek, méregdrága ruhaneműk, aranyrudak közel 110 milliós értéhez adódott a 120 milliónyi pénz, valamint a zár alá vett életbiztosítások, bankszámlák, üzletrészek, ingatlanok 350 millió forint értékben. A vagyon-visszaszerzés érdekében tett rendőri intézkedések eredménye több mint 640 millió forint!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!