Az Év Megszorítója serleget kapott Orbán Viktor a Momentum képviselőjétől

2023. október 24. – 14:46

Az Év Megszorítója serleget kapott Orbán Viktor a Momentum képviselőjétől
Az Év Megszorítója serleget tett Orbán Viktor parlamenti asztalára Bedő Dávid, a Momentum képviselője 2023. október 24-én – Fotó: Bedő Dávid / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

„Ma az országunkban a megszorítások kormánya van hatalmon” – jelentette ki Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában kedd délután.

Mára egyértelművé vált szerinte, hogy Orbán Viktor hazudott, amikor a választás előtt azt ígérte, hogy nem lesznek megszorítások, ha a Fidesz-KDNP nyer. A Momentum számításai szerint a választás óta 20 adóemelést és 58 kisebb-nagyobb megszorítást vezetett be a kormány, amely társadalom legkülönbözőbb rétegeit érinti. Bedő ezek egy részét hosszasan fel is sorolta a napirend előtti felszólalásában.

A kormány mást sem csinált szerinte a választás óta, mint adót emelt, és megszorításokkal sújtotta a magyar embereket.

A felszólalás előtt ezért egy serleget tett a miniszterelnök parlamenti asztalára, Orbán Viktor az idei teljesítményével kiérdemelte szerinte az Év Megszorítója díjat.

A serleget nem tudta átadni Bedő a miniszterelnöknek, a kormányfő nem volt bent az ülésteremben kedden. A Momentum képviselője arról is beszélt, hogy más országokban az emberekért kormányoznak, míg Magyarországon a Fidesz csak a saját érdekeit szolgálja.

Azt ígérte, hogy pártjával elviszik az igazságot az ország minden pontjára, és „faluról falura” mutatják be a kormány siralmas teljesítményét, Orbán hazugságait. Minden magyarnak joga van tudni szerinte, hogy Nyugat-Európában olcsóbb a bevásárlás, mint Magyarországon, és nálunk a legmagasabb az infláció egész Európában.

A Momentum képviselőjét senki nem tapsolta meg, a frakciójából egyedül ment be az ülésterembe. „Nagyon sajnálom, hogy egyetlenegy képviselő társa sem tartotta annyira fontosnak az ön felszólalását, hogy legalább erre a pár percre részt vegyen a parlamenti ülésen” – kezdte válaszát Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Arról beszélt Dömötör, hogy nem a magyar kormány tehet az orosz-ukrán háborúról, és nem miattuk ürült ki mostanra az uniós kassza. Ők azért dolgoznak, hogy mások hibás döntéseit ne a magyar családoknak kelljen elviselnie. Felsorolta a kormány gazdasági intézkedéseit, többek között a 13. havi nyugdíjat és a kamatstopot. Ezeket a Momentum nem támogatta Dömötör szerint, miközben magasabb adókat vezetnének be.

Az államtitkár számításai szerint összességében 3200 milliárd forintnyi adóemelést nyújtottak be a Momentum képviselői a jövő évi költségvetéshez, és ezek után a kormányt kérik számon, hogy miért emel az adókat. „Ha nem segítenek, legalább ne ártsanak” – fogalmazott Dömötör, és számon kérte Bedő Dávidot, hogy miért kampányolnak a Momentum EP-képviselői azért, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat.

Azt is mondta Dömötör, hogy október 23. mindig megmutatja, ki képes méltósággal megemlékezni a szabadságharcosokról.

„A baloldal sajnos megint az üres cirkuszolás útját választotta. A nemzeti ünnepen maguknak az volt a csúcsteljesítménye, hogy vörös festéket öntöttek egy közintézmény elé. Bravó. Nem bátorságról szól ez, hanem ötlettelenségbe burkolt feltűnési viszketegségről”

– mondta Dömötör a Momentum október 23-i akciójáról. A párt képviselői vörös festékkel öntötték le a Karmelita előtti kordont.

A pesti srácok egy olyan országért küzdöttek Dömötör szerint, ahol mindenki elmondhatja a véleményét. „Ez ma adott” – tette hozzá, mint ahogy az is adott szerinte, hogy minden véleménykülönbség ellenére méltó módon ünnepeljenek október 23-án. „Sajnálom, hogy önök ezt nem tudják megtenni, valószínűleg azért, mert nem is akarják.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!