Hivatali visszaélés miatt nyomoznak a debreceni bíró ellen, aki előre elmondta, milyen ítéletet fog hozni

2023. október 24. – 21:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tájékoztatása szerint hivatali visszaélés és más bűncselekmény miatt indult nyomozás a Debreceni Törvényszék egyik bírájának ügyében, aki két hete mondott le, miután a 24.hu információi szerint egy többvádlottas költségvetési csalási ügy tárgyalásán lejátszottak egy hangfelvételt, amelyen állítólag előre elmondta, milyen ítéletet ad a vádlottaknak – írja a Magyar Nemzet.

A 24.hu múlt héten arról írt, hogy Kálmánczi Antal egy tizenkét perces, titokban rögzített beszélgetésben tárgyalta meg részletesen az egyik vádlott ügyvédjével, hogy milyen büntetéseket tervez kiszabni. Az erről készült felvétel az egyik tárgyaláson elő is került, ezután a bíró előbb szünetet rendelt el, aztán elnapolta a tárgyalást, két nappal később pedig indoklás nélkül lemondott a tisztségéről.

A Debreceni Törvényszék sajtószóvivője akkor a lap kérdésére azt is közölte, hogy ügyvédek a bíró kizárására tettek indítványt, amelynek elbírálása a lemondással okafogyottá vált. A KNYF most a Magyar Nemzet kérdésére közölte, hogy az alájuk tartozó Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást folytat hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt, az eljárás érdekeire tekintettel azonban ennél bővebb tájékoztatást nem adtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!