Füstöt okádott egy vonatpótló busz, buszpótló busz vitte tovább az utasokat

2023. október 23. – 21:52

Másolás

Vágólapra másolva

Kalandos utazásban volt része annak a körülbelül ötven embernek, akik hétfő este Győrből Budapestre szerettek volna eljutni vonattal. Olvasónk a MÁV 18:21-es járatát választotta.

A vonat már Győrből is késve indult el. Ezután Tatabányán pótlóbuszra kellett átszállniuk az utasoknak – ezt az 1-es fővonal felújítása miatt előre lehetett tudni. Tíz-tizenkét busz várta az állomáson az utasokat, ezek rendben el is indultak, egy jármű kivételével.

Végül sikerült beindítani, és el is indultak vele, de az M1-es autópálya tatabányai felhajtójánál leállt a busz, majd valaki elkiáltotta magát, hogy „tűz van”.

Nyílt láng nem volt az utastérben, de füstöt lehetett érezni. Az utasok nem estek pánikba, viszonylag gyorsan el is hagyták a buszt.

Olvasónk elmondása szerint a buszról az autópálya mellett árokba terelték őket, a csomagjaikat nem vehették ki a járműből. „Méltatlan és balesetveszélyes a helyzet” – mondta olvasónk.

Körülbelül negyedóra elteltével vissza akarták terelni az utasokat a buszra, hogy továbbinduljanak, ám erre az emberek túlnyomó többsége nem volt hajlandó. Kérték, hogy hívjanak egy másik buszt. Újabb negyedórás várakozás után végül megérkezett a pótpótlóbusz.

A meghibásodás oka nem derült ki a helyszínen, de voltak, akik a beragadt kézifékre gyanakodtak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!