Hetven többletpontot is kaphatnak az egyetemi felvételin a MCC Középiskolás Programját elvégző diákok

2023. október 20. – 07:49

Másolás

Vágólapra másolva

Akár hetven többletpontot is kaphat több egyetemen az a középiskolás, aki elvégzi az MCC Középiskolás Programját – tudta meg a Partizán.

2024-től a győri Széchenyi István Egyetem, a jövőben pedig már a Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, valamint Miskolci Egyetem is ilyen pluszpontként fogja elszámolni a felvételi során az MCC középiskolás programbizonyítványát.

Az egyetemi többletpontot nemrég vezették be. Már nem az Oktatási Hivatal fogad el 100 pontnyi többletpontot a maximálisan megszerezhető 500-ból, hanem az egyetemek saját hatáskörben dönthetnek arról, mit számolnak be. Így kerülhetett az MCC is az egyetemek vonzáskörzetébe: az általuk kínált 15–70 pont pedig a nyelvvizsgáért szerezhető 36–50 ponttal vagy az emelt szintű érettségivel megkaparintható 50 többletponttal versenyez.

Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott előadást a Föld napján az MCC Középiskolás Programjának eseményén Budapesten 2023. április 22-én – Fotó: Soós Lajos / MTI
Áder János volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott előadást a Föld napján az MCC Középiskolás Programjának eseményén Budapesten 2023. április 22-én – Fotó: Soós Lajos / MTI

Az MCC is megerősítette a hírt a Partizánnak. „A program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is” – írják. A programban jelenleg 24 helyszínen 4500 középiskolás diák tanul, akik szemeszterenként legalább 30-40 órát töltenek tanulással az iskolai tevékenységükön felül.

Az MCC Középiskolás Programját még a részt vevő diákok közül is sokan janicsárképzőnek nevezik. Hogy mégis miért, arról ebben a cikkben írtunk. Korábbi cikksorozatunk első részében az MCC politikai-ideológiai elkötelezettségéről, második részében a vagyonosodásáról írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!