Rühfertőzést kaphatott egy demenciával diagnosztizált nő egy csobánkai idősotthonban

2023. október 15. – 21:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rühfertőzést kaphatott egy idős, demenciával és Alzheimer-kórral diagnosztizált nő egy csobánkai idősotthonban. A nő gyerekei azt állítják, anyjukat nem látták el megfelelően az otthonban, ahol az állapota pár hónap alatt teljesen leromlott. Az otthon vezetője viszont azt állítja, hogy ők nem hibáztak és a család nem mond igazat.

Schiff György az RTL Híradójának azt mondta, édesanyja évek óta súlyos beteg volt. Mikor már egész napos felügyeletre szorult, a család ápolót szeretett volna fogadni mellé, de mivel nem találtak megfelelőt, ezért egy csobánkai idősotthonba fizették be. Állítása szerint az otthonban azt ígérték nekik, hogy szakszerűen látják el az anyjukat. Azonban nem sokkal később a nő állapota romlani kezdett, nem tudott már járni és tolókocsiba került.

Ezzel egy időben az idős nő férjének életmentő beavatkozásra volt szüksége, ezért a család nem tudott gyakran látogatóba menni hozzá. Amikor a gyerekei két hónappal később újra meglátogatták, azt mondták, megdöbbentő látvány fogadta őket. A nő a gyengélkedőben volt, és már nyelni is alig tudott. Fia azt állítja, az otthon dolgozói nem tudták megmondani, hogy pontosan mi a baja az anyjának.

A család ekkor úgy döntött, hogy kórházba szállíttatják az anyjukat, ahol többek között tüdőgyulladást, a testnedvek csökkenését és rühességet állapítottak meg nála. A nő egy héttel ezelőtt meghalt.

A család feljelentést készül tenni az ügyben, az idősotthon vezetőjétől pedig azt kérték, vizsgálja ki a történteket. A Holdfény Idősotthon fenntartója, Drajko István azt közölte, hogy „az intézmény kötelességeit szem előtt tartva a hatáskörének és jogszabályoknak megfelelően jártak el”. Hozzátették, hogy „az intézményt ért megalapozatlan, valótlan állítások közlése és híresztelése miatt a hatóságokhoz fordulnak”.

Frissítés: Az Irmák Nonprofit Kft. hétfőn közleményben jelezte, hogy az eset nem az általuk fenntartott csobánkai Kraxner Alajos Idősek Otthonában történt. Hozzátették még, hogy részvétüket fejezik ki az elhunyt családjának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!