3,9 millió forintra bírságolták a TV2-t burkolt reklámozás miatt

2023. október 13. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Médiatanács burkolt kereskedelmi közlemény sugárzása miatt közel négymillió forintos bírságot rótt a TV2 és a tenyek.hu portál szolgáltatójára, írja az NMHH közleménye.

Bejelentés nyomán indított hatósági eljárást a Médiatanács a Tények Plusz július 4-én 18:45-kor a TV2-n sugárzott adása és a tenyek.hu streamingszolgáltatáson elérhető Tények Plusz és Üzenet a börtönből című műsorszámok kapcsán, írja az NMHH.

A műsorban egy divatmárka népszerűségéről, különlegességéről és elérhető termékeiről is beszéltek, a felvételeken kivehető volt a márkanév és a cégtábla is. A Médiatanács szerint a divatmárka részleges bemutatása reklámokra jellemzően segítette elő a márka népszerűségét, így a médiaszolgáltató megsértette, összesen három alkalommal a burkolt reklámozásra vonatkozó tilalmat.

A 3,9 milliós büntetés valószínűleg aprópénz a csatornának: mint arról írtunk, tavaly még nagy fordulatnak számított, hogy főműsoridőben, a fiatal felnőttek körében a TV2 nagyobb nézettséget produkált az RTL-nél. Idén már az látszik, hogy a TV2 ebben a kiemelt célcsoportban is tartósan dominál, 2023-ban eddig az esték kétharmadát nyerte a csatorna.

Két másik büntetés is érkezett az NMHH-tól: az egyiket a Filmcafé kapta azért, mert június végén korhatár-besorolás nélkül sugározta a 16 éven felülieknek szánt Kisiklottak című filmet. A The Shield: Kemény zsaruk című sorozat egyik epizódját július 15-én, a reggeli órákban vetítette a holland joghatóság alá tartozó AXN csatorna médiaszolgáltatója, ők is büntetést kaptak a 16-os sorozat levetítéséért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!