A rendőrség orra előtt fosztották ki a lefoglalt autókat Kiskunhalason

2023. október 13. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség orra előtt fosztotta ki a lefoglalt autókat két férfi Kiskunhalason. A rendőrségi parkolóban őrzött – esetenként ismeretlen eredetű, beazonosítatlan tulajdonoshoz tartozó –, hatósági eljárásokban elkobzott, lefoglalt autókból akkumulátorokat, magnókat emeltek ki idén áprilisban. Az elkövetők akciója annyira sikeres volt, hogy két egymást követő éjszaka mentek vissza lopni a telepre, ahonnan az árut egyikőjük otthonában rejtették el vagy a vastelepen értékesítették – derült ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A büntetett előéletű, munkanélküli tolvajokat azonban a rendőrség kézre kerítette, az ellopott eszközök egy részét meg is találta az egyik vádlott tanyáján.

Rádiójától megfosztott autó a rendőrség kiskunhalasi telephelyén – Forrás: Magyarország Ügyészsége
Rádiójától megfosztott autó a rendőrség kiskunhalasi telephelyén – Forrás: Magyarország Ügyészsége

A rendőrségnek okozott kár egy része így megtérült, ám a fennmaradó összeg így is 440 ezer forint.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség „többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével, valamint vétségével vádolja, és ezért egyikükkel szemben börtönbüntetés, a többszörös, különös visszaesőnek számító vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza.” Az egyik vádlott a bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetése alatt követte el, így „az ügyészség ezen büntetés utólagos végrehajtását is indítványozza” – állt a közleményben.

Nem példa nélküli az elvileg szoros őrzés alatt álló járművek kifosztása. 2021-ben a honvédség tápiőszecsői telepén lévő százhúsz autóból lopták ki a katalizátorokat, 8,6 millió forintos kárt okozva. Az elkövetőket tavaly februárban fogták el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!