Fokozott ellenőrzést rendelt el a rendőrség vasárnap reggelig a fővárosban

2023. október 13. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

Budapest rendőrfőkapitánya péntek 12 órától vasárnap 8 óráig fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros teljes területére. A fokozott ellenőrzés célja a jogsértő cselekmények megelőzése, felderítése, megszakítása, valamint a közrend és közbiztonság fenntartása – írja a rendőrség a police.hu-n.

A rendőrség a fokozott ellenőrzést valószínűleg a hétvégére tervezett palesztin párti tüntetések miatt rendelte el. Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtófőnöke péntek reggel a Telex megkeresésére azt közölte, hogy amikor Orbán Viktor értesült a péntekre tervezett megmozdulásról, intézkedett annak megakadályozásáról. Így is körülbelül fél tucat embert igazoltatott a rendőrség péntek délután a Külügyminisztérium Bem téri épülete előtt. Itt tartották volna a gázai emberek melletti szimpátiatüntetést.

A Budapesti-Rendőr főkapitányság (BRFK) a pénteki után egy szombatra tervezett palesztinpárti tüntetést is betiltott.

A Hamász szombaton indított nagyszabású rakétatámadást Izrael ellen, az azóta kitört harcokban Izraelben 1300, Gázában 1500 körül van a halottak száma. Az eseményeket ebben a tudósításban követjük folyamatosan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!