Terrorszervezetté nyilvánítaná a Hamászt a DK

2023. október 13. – 11:27

Másolás

Vágólapra másolva

Terrorszervezetté nyilvánítaná a Hamászt a Demokratikus Koalíció országgyűlési határozati javaslata, írja a DK közleménye.

A DK határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlés elé, amely elítéli a Hamász terrorszervezet október 7-i, Izrael ellen indított támadását.

„A Demokratikus Koalíció határozati javaslata felszólítja az Országgyűlést, hogy hivatalosan ítélje el a Hamászt az ártatlan civilek tömeges meggyilkolásáért, fejezze ki szolidaritását az izraeli néppel és együttérzését az áldozatok családtagjaival.”

– írja a DK. A határozat arra is felszólítja az Országgyűlést, hogy az Európai Unió Tanácsának vonatkozó határozata értelmében nyilvánítsa terrorszervezetté a Hamászt. Követeli a határozati javaslat emellett a Hamásztól az elhurcolt túszok azonnali szabadon bocsátását, valamint a foglyokkal való embertelen bánásmód és a kínzások azonnali leállítását.

Október 7-én váratlanul nagyszabású rakétatámadást indított a Hamász Izrael ellen. A harcok azóta is folynak, a háború pénteki napjáról percről percre hírfolyamunkat itt követheti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!