Vona Gábor lesz a Második Reformkor listavezetője az európai parlamenti választásokon

2023. október 11. – 17:43

Másolás

Vágólapra másolva

Vona Gábor lesz a Második Reformkor (2RK) listavezetője a 2024-es európai parlamenti választáson, de ha mandátumot kapna, akkor sem fog elmenni Strasbourgba, jelentette be pártja sajtótájékoztatóján.

A Gulyasagyumedia.hu azt írta, hogy a listáról a párt elnöksége döntött, Vona mögött pedig Pekárné Farkas Emese lesz a második. Az EP-programját márciusban mutatja be majd a 2RK, amelyről most annyit árultak el, hogy nyugatos irányultságú lesz.

A párt az önkormányzati választásokon nem fog indulni, mert a helyi politizálást a civil szervezetek terepének szánják.

Pekánér az EP-választástól tisztulást vár az ellenzéki oldalon, és ennek a választásnak a 2026-os országgyűlési választásokra is kihatása lesz.

A Medián húsz nappal a megalakulásuk után már 2 százalékra mérték a 2RK népszerűségét, de az új politikai szervezet két vezetője szerint kellő óvatossággal érdemes kezelni ezt.

A 2RK alakulásakor találkozókat kért a többi ellenzéki párttól, ezek közül több már létre is jött. Találkoztak már a Párbeszéddel, Megoldás Mozgalommal, a Momentummal, a DK-val, és hamarosan leülnek Vona korábbi pártjával, a Jobbikkal is tárgyalni.

Vona azt mondta, hogy 2026-ban nem terveznek más párttal együtt indulni az országgyűlési választáson,

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!