300 ezer forintra büntették Hadházy Ákost a karmelitás kordonbontásokért

2023. október 10. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

300 ezer forintos büntetést kapott Hadházy Ákos független képviselő, mert a hatóságok megállapítása szerint három alkalommal is ő volt a Karmelitánál történt kordonbontások szervezője, derül ki a képviselő legfrissebb Facebook-posztjából. A képviselő szerint a láthatósági mellényéből következtettek arra a hatóságok, hogy ő a megmozdulás szervezője.

Hadházy a momentumos képviselőkkel együtt még április 5-én bontott kordont a Karmelitánál, ahol egymásnak feszültek a rendőrökkel. Dulakodás alakult ki, amelyben Hadházy Ákos arca megsérült és vérezni kezdett.

Hadházy szerint ő semmilyen törvényt nem szegett meg a tüntetés alatt, és mivel parlamenti képviselő, mentelmi joga van, nem lehetett volna törvényesen kényszerintézkedést alkalmazni vele szemben. A képviselő ezért a vele dulakodó rendőrökkel szemben feljelentést tett hivatalos eljárásban, csoportosan elkövetett bántalmazás, hivatali visszaélés és aljas indokból vagy célból elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt.

Feljelentését a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elutasította, mert szerintük a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény. Ez ellen a képviselő ellen felülbírálati indítványt adott be, amelyet aztán augusztusban utasított el a Budai Központi Kerületi Bíróság.

Az áprilisi kordonbontásról itt írtunk részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!