Török Gábor: Nincs esély megdönteni a Fidesz uralmát

2023. október 9. – 09:09

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú interjút adott a 444-nek Török Gábor politikai elemző, amiben azt mondta, hogy nincs esély megdönteni a Fidesz uralmát, mert Orbán rendszere olyan stabil, hogy túlélheti a kormányait is. Török Gábor többek között beszélt arról is, hogy szerinte impotens az ellenzék, de potens ellenzéknek sem lenne esélye már, és szóba került Rogán Antal, Lázár János és Navracsics Tibor szerepe is.

A politikai elemző szerint a Fidesznek nem volt szüksége látványos politikai leszámolásra, mert Orbán Viktor hatalomgyakorlásának egyik legfőbb erőssége a személyzeti politika.

„...elképesztő energiákat fordít arra, hogy kiválassza, motiválja, használja, összemérje, végül kifacsarja az embereit. Esettanulmányt érne bemutatni például, hogyan játszadozott el Orbán Lázár Jánossal – főleg, ha ismerhetnénk a történet igazán finom részleteit”

– mondta Török Gábor.

Kérdésre válaszolva beszélt a politikai holdudvar állandó változásáról is, megemlítette például, hogy Mészáros Lőrinc sok mindenki szemében kívánatos célpont, mivel egyre kevesebb a bejátszatlan terület.

„Én azt tapasztalom, Tiborcz István például nem csinál titkot abból, hogy el tudná képzelni magát a mostaninál is fontosabb gazdasági pozícióban, és nála lassan csak egy nagyobb játékos van a terepen. Ezek a karmelitológiában, az udvar kutatásában érdekes dolgok, de a politikai jelentőségük mindaddig nullához közelít, amíg a király szeme mindenhová belát” – fogalmazott Török Gábor.

A politikai elemző a Telexen adott tavalyi videóinterjújában azt mondta, hogy a Fidesz hatalmát három tényező veszélyeztetheti, például az, ha teljesen félreértelmezi a gazdasági helyzetet. A videót itt nézheti meg újra:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!