Német tüzérségi lövedékeket találtak a Vigadó tér előtt a Dunában

2023. október 8. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárták a rakpart mintegy száz méteres szakaszát a gyalogos forgalom elől a Vigadó tér előtt Budapesten, miután német tüzérségi lövedékeket találtak a Dunában.

A tűzszerészekhez arról érkezett jelzés, hogy a folyó alacsony vízállása miatt feltételezett robbanóeszközt találtak a Vigadó tér előtti Duna-szakaszon. A helyszínre érkező tűzszerész járőr megállapította, hogy egy 8,8 centiméteres német tüzérségi lövedékre bukkantak, és a felderítés során még egy ugyanilyen német lövedéket találtak – mondta Gajdos Milán, Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek.

Frissítés: Nem sokkal később feloldották a lezárást, újra járható a rakpart. A helyszínre érkező tűzszerész járőrök a terület átvizsgálása során egy II. világháborús 8,8 centiméteres német repeszlőszert, egy 8,8 centiméteres német repeszgránátot és egy 5 centiméteres német repeszgránátot találtak – mondta Gajdos. Mindhárom robbanóeszköz szállítható állapotban volt, ezért azokat a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték későbbi megsemmisítésre

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!