Gázolás miatt hosszabb menetidőre kell számítani a győri vasúti vonalon

2023. október 8. – 11:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap délelőtt a Keleti pályaudvarról 7:40-kor Bécsbe indult Railjet vonat Tatabánya és Tata között elütött egy embert. A helyszínelés végéig a két állomás között csak egy vágányon közlekednek a szerelvények, ezért a győri fővonalon 20-40, esetenként 40-60 perces késésekre kell számítani – írta honlapján a Mávinform.

A késések csökkentése érdekében forgalmi változásokat vezettek be:

  • A soproni és szombathelyi InterCity vonatok csak Komáromig közlekednek, illetve onnan is indulnak, ezért az InterCity pótlóbuszok meghosszabbított útvonalon, Budapest-Kelenföld és Komárom között járnak.
  • A Szárligetről 9:07-kor Győrbe indult S10-es vonat (4832) csak Tatabányáig közlekedett.
  • A balesetben érintett vonat utasait Vértesszőlősön a következő Bécsbe tartó vonatra, a Hortobágy EuroCityre (EC 140) szállítják át.

A katasztrófavédelem a honlapján azt közölte, a gázolás Vértesszőlősnél történt. Hozzátették, hogy a vonaton mintegy százötvenen utaztak, a tatabányai hivatásos tűzoltók a mentesítő járatra történő biztonságos átszállásban nyújtanak segítséget.

Frissítés: Tatabánya és Tata állomások között 12 órától már ismét mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok, befejezték a korábban történt balesetnél a helyszínelést. A soproni és szombathelyi InterCity-k ismét Tatabányáig közlekednek, illetve onnan indulnak. Késésekre, járatkimaradásokra még számítani kell, a menetrendszerű közlekedés fokozatosan, a délutáni órákban állhat helyre a győri fővonalon.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!