Melegvíz-átadó ünnepséget tartottak pénteken az ELTE-n

2023. október 7. – 15:44

Melegvíz-átadó ünnepséget tartottak pénteken az ELTE-n

Másolás

Vágólapra másolva

Melegvíz-átadó ünnepség, 2023.10.06. címmel posztolt Facebookra néhány fotót a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének ELTE Társadalomtudományi Kari szervezete. A képek szerint volt szinte minden, ami egy átadáson szokásos (ahogy írják: mínusz gyerekek, öltöny, politikusok):

  • ollótartó párna,
  • nemzetiszín szalag,
  • köszöntő A/4-es lapok transzparensként felcelluxozva.

Mögöttük még látszik „a csapok kézmosásra igen, ivásra nem használhatók, használatkor elszíneződés, hipószag érezhető” táblácska is. A megjelentek a szalagot átvágták, majd önfeledt közös melegvizes kézmosásba kezdtek.

AZ ELTE épületében még 2022 októberében zárták el a meleg vizet, az energiaárak emelkedése komolyan sújtotta a kutatóintézeteket és egyetemeket is. „Az ELTE-t is érintik az ágazati szintű előírások, ide sorolható a 25 százalékos megtakarítási kötelezettség is” – írták akkor, utalva arra, hogy a fűtést nagyjából a negyedére kellett csökkenteni. Ennek az intézkedéscsomagnak esett akkor áldozatul a melegvíz-szolgáltatás is.

A TTK lágymányosi épületeiben megvárták a meleg víz visszatértével az idei októbert, majd a zártnak hitt vízrendszert alaposan átmosták hipóval. A művelet miatt laboratóriumi állatok pusztultak el, és odalett rengeteg kutatási eredmény is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!