Rejtélyes szerződésmódosítást hajtott végre a II. kerületi sportcég előző vezetése

2023. október 5. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Ugyanazon napon ugyanazon szerződés és »módosított változatának« aláírására a korábbi vezetés két különböző pecsétet és talán szabad szemmel is jól láthatóan eltérő írásmódot használt” – írja Őrsi Gergely II. kerületi polgármester a kerületi sportcég előző vezetésének gyanús szerződéséről.

Őrsi felhívja a figyelmet, hogy a szerződés és „módosítása” között az egyetlen érdemi különbség, hogy a „módosítás” nyomán az előző vezetés több százmillió forint kifizetését próbálta meg alátámasztani.

A polgármestert azt írja, hogy a „módosított” szerződésben az érintett önkormányzati cég akkori vezetése hirtelen több százmilliós kötbér-kötelezettséget „vállalt”, úgy, hogy Őrsi állítása szerint a másik oldalról az érintett személy közeli hozzátartozója írta alá. A lényeg, hogy ugyanazon a napon született, ugyanazon személy által aláírt szerződés két különböző pecsétet és – ahogy a polgármester fogalmaz – „talán szabad szemmel láthatóan” eltérő aláírást tartalmaz.

Tavaly már az is kiderült, hogy sokmilliós karórákkal lepte meg magát a II. kerület sportcége az előző vezetés alatt. A II. kerületi polgármester akkor azt állította, hogy „a cég korábbi vezetése alatt valakik a rendelkezésre álló dokumentumok, bizonylatok tanúsága szerint milliós luxusórákat, külföldi meccsbelépőket és első osztályú repülőjegyeket vásárolhattak, illetve luxushotelekben tölthették az idejüket a kerületi adófizetők pénzén”. Ekkor feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft.

„Várom, hogy az önkormányzattól elvont források legyenek ismét a II. kerületi polgárok javára fordíthatóak” – írja bejegyzésében Őrsi. Közölte továbbá, hogy jogi képviselőik kezdeményezték az igazságügyi szakértő kirendelését az önkormányzat igazának bizonyítására.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!