Őrsi Gergely: Sokmilliós karórákkal lepte meg magát a II. kerület sportcége az előző vezetés alatt

2022. március 17. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft., miután lezárult a társaság felügyelő bizottsága által indított könyvvizsgálói vizsgálat. A kerület polgármestere, Őrsi Gergely posztjában at állítja, a cég korábbi vezetése alatt valakik a rendelkezésre álló dokumentumok, bizonylatok tanúsága szerint milliós luxusórákat, külföldi meccsbelépőket és első osztályú repülőjegyeket vásárolhattak, illetve luxushotelekben tölthették az idejüket a kerületi adófizetők pénzén. A kiadásokat ezek után úgy könyvelték, mintha azok a kerületi sportélet célját szolgálták volna, holott Őrsi szerint erről szó sincs.

  • 2018-ban „időmérő” eszközként könyveltek el egy 18600 eurós (6 millió forint) Hublot Big Bang karórát,
  • egy fotón egy ugyanilyen típusú óra látható az egyik előző vezető karján,
  • 2019-ben szintén „időmérő” eszközként vásároltak egy 11  570  000 forintos Rolex órát,
  • 2019-ben egy fő utazott a Monacói F1-es nagydíjra, de a versenyre 1960 euróért 4 személyre vettek jegyet,
  • az 5 csillagos szállodába öt főt jelentettek be, de nem tudni kiknek a szállását fizette a kerület,
  • 2017-ben 3677 eurót költöttek egy bulgáriai hotelben, a számla limuzinszolgáltatást is tartalmazott,
  • ugyanekkor nadrágokat és kötöttárut vásároltak több mint 2 millió forintért,
  • és még sok más hasonló eset is szerepel Őrsi posztjában.


A vizsgálat megállapította azt is, hogy az előző ügyvezető regnálása alatt 100 milliós nagyságrendben egy másik egyesület költségeinek fedezésére költötték a kerület pénzét. Bevett gyakorlatnak számított például, hogy egy másik vízilabdacsapat helyett fizették ki a csapat nemzetközi útjainak egy részét, a vízilabdabírók Ritz-Carlton luxusszállodai számláit és járulékos költségeit, illetve a külföldi csapatok luxusszállodában keletkezett költségeit. Ezeket a vendégcsapatnak minden esetben meg kellett volna téríteni, ám ilyen bevétel nem szerepel a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. könyveiben.

A könyvvizsgálók álláspontja szerint az okozott vagyoni hátrány összege minimum 450 millió forint, amelyhez hozzászámítandó még az ÁFA összege, az esetlegesen felmerülő egyéb közterhek, bírságok összege.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!