Őrsi Gergely: Sokmilliós karórákkal lepte meg magát a II. kerület sportcége az előző vezetés alatt

2022. március 17. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft., miután lezárult a társaság felügyelő bizottsága által indított könyvvizsgálói vizsgálat. A kerület polgármestere, Őrsi Gergely posztjában at állítja, a cég korábbi vezetése alatt valakik a rendelkezésre álló dokumentumok, bizonylatok tanúsága szerint milliós luxusórákat, külföldi meccsbelépőket és első osztályú repülőjegyeket vásárolhattak, illetve luxushotelekben tölthették az idejüket a kerületi adófizetők pénzén. A kiadásokat ezek után úgy könyvelték, mintha azok a kerületi sportélet célját szolgálták volna, holott Őrsi szerint erről szó sincs.

  • 2018-ban „időmérő” eszközként könyveltek el egy 18600 eurós (6 millió forint) Hublot Big Bang karórát,
  • egy fotón egy ugyanilyen típusú óra látható az egyik előző vezető karján,
  • 2019-ben szintén „időmérő” eszközként vásároltak egy 11  570  000 forintos Rolex órát,
  • 2019-ben egy fő utazott a Monacói F1-es nagydíjra, de a versenyre 1960 euróért 4 személyre vettek jegyet,
  • az 5 csillagos szállodába öt főt jelentettek be, de nem tudni kiknek a szállását fizette a kerület,
  • 2017-ben 3677 eurót költöttek egy bulgáriai hotelben, a számla limuzinszolgáltatást is tartalmazott,
  • ugyanekkor nadrágokat és kötöttárut vásároltak több mint 2 millió forintért,
  • és még sok más hasonló eset is szerepel Őrsi posztjában.


A vizsgálat megállapította azt is, hogy az előző ügyvezető regnálása alatt 100 milliós nagyságrendben egy másik egyesület költségeinek fedezésére költötték a kerület pénzét. Bevett gyakorlatnak számított például, hogy egy másik vízilabdacsapat helyett fizették ki a csapat nemzetközi útjainak egy részét, a vízilabdabírók Ritz-Carlton luxusszállodai számláit és járulékos költségeit, illetve a külföldi csapatok luxusszállodában keletkezett költségeit. Ezeket a vendégcsapatnak minden esetben meg kellett volna téríteni, ám ilyen bevétel nem szerepel a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft. könyveiben.

A könyvvizsgálók álláspontja szerint az okozott vagyoni hátrány összege minimum 450 millió forint, amelyhez hozzászámítandó még az ÁFA összege, az esetlegesen felmerülő egyéb közterhek, bírságok összege.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!