Úgy megverte osztálytársa a 11 éves érdi diákot a tornaórán, hogy kórházba kellett szállítani

2023. október 5. – 06:03

Másolás

Vágólapra másolva

Összeverekedett két 11 éves fiú a tornaórán egy érdi általános iskolában. Az egyikük olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani. A Bors cikke szerint a feldühödött osztálytársa lábszáron, majd többször hasba rúgta a diákot, végül pedig még a labdával is fejbe dobta.

Az orvosi vizsgálatok nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést állapítottak meg, ám az egészségügyi intézmény hivatalból feljelentést tett. Amikor a bántalmazott fiú édesanyja bement az igazgatónőhöz, a beszámolók szerint még őt vonták kérdőre, hogy a támadó fél családját ismerve ne csináljon ebből ügyet.

Három nappal később az anyukát futás közben egy ismeretlen tettes megtámadta, és annyira megverte, hogy ő is kórházba került.

A rendőrség megerősítette a Borsnak, hogy szeptember végén az érdi Tétényi utca közelében egy ismeretlen férfi többször is megütötte a nőt. Az Érdi Rendőrkapitányság feljelentéskiegészítést rendelt el, a körülmények tisztázása folyamatban van, tették hozzá.

A Telexnek a rendőrség a gyerek ügyéről azt írta, hogy a gyámhivatal jelzésének útján értesültek róla. „Érdi kollégáink az információkat ellenőrizték és megállapították, hogy a tanulók testnevelés órán, játék közben a labda megszerzésért ‘küzdöttek’, miközben a kisfiút egy 11 éves diáktársa megrúgta a lábszárán és a hasán, majd fejbe dobta a labdával. Az orvosi vizsgálatok 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést – horzsolást, zúzódást – állapítottak meg. A hatályos magyar büntetőjog szabályai szerint büntethetőséget kizáró ok a gyermekkor. Tekintettel az életkorára, a diáktárs nem büntethető, büntetőeljárás nem indítható” – közölték.

„Nekem ez nagyon furcsa. Félholtra verik a fiát, majd pár nappal később az édesanyát is megtámadják... Nehezen tudom elképzelni, hogy a két eset egymástól teljesen függetlenül történt volna” – nyilatkozna a lapnak egy környékbeli férfi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!