Maruzsa Zoltán: Egy jó konténertanterem sokkal jobb, mint egy régi százéves vagy pláne egy negyvenéves iskolai tanterem

2023. október 4. – 05:38

Másolás

Vágólapra másolva

Becsléseik szerint a pedagógusok egy százaléka nem fogadta el a státusztörvénnyel járó új szerződést, akik pedig így döntöttek, azok még október végéig dolgoznak, a fennmaradó idő alatt kell a tankerületeknek a pótlásukról gondoskodni – ezt kedden este a Hír TV-ben mondta az oktatási államtitkár a 444 szerint. Maruzsa Zoltán arra a kérdésre, hogy készítenek-e majd interjút a távozókkal, azt mondta, igen, és ennek eredményét nyilvánosságra is hozzák.

Szó esett arról is, hogy jelenleg 119 konténertanteremben zajlik oktatás Magyarországon. A szó maga csúnyán hangzik Maruzsa szerint, de amúgy nem olyan rossz a helyzet. „Szoktam is mondani: egy jó konténertanterem sokkal jobb, mint egy régi százéves vagy pláne egy negyvenéves iskolai tanterem.”

Nemrég Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselője kérdezett rá Pintér Sándor belügyminiszternél, hogy országosan mennyi konténertanterem üzemel, ez mennyi iskolát, diákot és települést érint, illetve hogy a kormány mikor tervez ezen a helyzeten javítani. Mellár kérdésére Rétvári Bence államtitkár válaszolt írásban, amiből kiderült: a tankerületi központokban 119 ilyen osztályterem működik, ami a tankerületi központok által fenntartott intézmények osztálytermeinek 0,23 százalékát teszi ki. Rétvári szerint a konténertermekkel amúgy nincs baj.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!