119 konténertanterem van az országban, Rétvári Bence szerint ezzel nincs semmi probléma

2023. szeptember 28. – 10:24

Másolás

Vágólapra másolva

Mellár Tamás, a Párbeszéd képviselője rákérdezett Pintér Sándor belügyminiszternél, hogy országosan mennyi konténertanterem üzemel, ez mennyi iskolát, diákot és települést érint, illetve, hogy a kormány mikor tervez ezen a helyzeten javítani, szúrta ki a 24.hu. Mellár kérdésére Rétvári Bence államtitkár válaszolt írásban, amelyből kiderült: a tankerületi központokban 119 ilyen osztályterem működik, ami a tankerületi központok által fenntartott intézmények osztálytermeinek 0,23 százalékát teszi ki.

Rétvári szerint több oka van annak, hogy konténertanteremben tanulnak a gyerekek: van, ahol az iskolát újítják fel, van, ahol robbanásszerűen megnő a diákok száma, ilyenkor az államtitkár szerint szükséges a megoldás.

Szerinte a tankerületi központok mindig megvizsgálják, hogy saját intézményrendszerükön belül van-e lehetőség máshogy elhelyezni a gyerekeket. A konténeriskolát átmeneti megoldásnak tartja, viszont úgy gondolja, hogy így a gyerekeknek van lehetősége továbbra is ugyanabba az iskolába járni.

Azt is leírta, hogy a konténereket úgy alakítják ki, hogy azokban minden hatályos ágazati jogszabály szerint biztosítható legyen bennük a biztonságos nevelő-oktató munka, és az ahhoz szükséges tárgyi feltételek. Az egységek önállóan hűthetők – fűthetők, szaniterkonténeres elhelyezések lehetségesek, nem kell tartani beázástól, megfelelő tűzvédelmi és szigetelési normatívával rendelkeznek.

A konténeres tantermekben történő tanulói elhelyezés modern, megfelelő, jól felszerelt, ápolt és egységes környezetet biztosít – írta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!